Zašto odabrati Poduzetničku zonu Ogulin?

Radovi u Poduzetničkoj zoni Ogulin

Poduzetnička zona Ogulin je idealno zemljopisno i prometno smještena u samom centru Republike Hrvatske.

Dobru prometnu povezanost zone čini položaj uz sam izlaz sa autoceste A1 Zagreb – Split, magistralnu željezničku prugu Zagreb - Rijeka te mala udaljenosti od glavnih gospodarskih, političkih i prometnih središta Republike Hrvatske i susjednih zemalja.

Zona je prostorno smještena na ravničarskom zemljištu koje je dobro infrastrukturno opremljeno. Zemljište koje se nudi na prodaju površine je od 3000 m2 do 165500 m2 i opremljeno je cestovnom, vodovodnom i infrastrukturom elektroopskrbe.

Cijena zemljišta iznosi 8,00 Eura za 1 m2 uz mogućnost obročne otplate.

Predviđena je dodatna olakšica za investitore i poticaj za zapošljavanje radnika sa područja nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ispostave u Ogulinu u vidu beskamatnog povrata dijela kupoprodajne cijene, ovisno o broju novozaposlenih radnika na području poduzetničke zone u novootvorenim proizvodnim i drugim pogonima u poduzetničkoj zoni.

Za investitore gradnje proizvodnih i drugih pogona u poduzetničkoj zoni predviđeno je oslobađanje od plaćanja propisanog komunalnog doprinosa u cijelosti i umanjenje plaćanja propisane komunalne naknade.

Blizina Grada Ogulina sa svim ljudskim i gospodarskim potencijalom te razvijenim društvenim i urbanim standardima predstavlja značajan doprinos vašem i našem projektu.

Udaljenost od većih gradova

Karta Republike Hrvatske

Tražilica:

Novosti:

10. 07. 2009. - Posjet Župana Ivana Vučića

Župan Karlovačke županije gosp. Ivan Vučić sa suradnicima posjetio je Poduzetničku zonu Ogulin.

Danas, 10. srpnja 2009. god u posjetu Poduzetničkoj zoni Ogulin došao je župan g. Ivan Vučić sa zamjenicima g. Josipom Šafarom i g. Ivanom Banjavčićem te pročelnikom za gospodarstvo g. Mladenom Kobasićem. Susretu su bili nazočni gradonačelnik Grada Ogulina g. Nikola Magdić sa zamjenicima g. Tonom Radočajem i g. Vladimirom Kubelkom.    Svrha razgovora je upoznavanje župana i njegovih suradnika o dosadašnjim akcijama i provedbom projekata u Poduzetničkoj zoni Ogulin.

Tijekom razgovora direktor Poduzetničke zone g. Janko Lipošćak  prezentirao je  Poduzetničku zonu Ogulin, te iznio sve relevantne činjenice od njenog osnivanja do današnjih dana. Gosti su u cijelosti upoznati sa obavljenim poslovima na planu pripreme projektne dokumentacije i potrebnih dozvola, te dinamikom izvođenja radova na cestovnoj i komunalnoj infrastrukturi.

Iznesena je informacija o realizaciji programa pojedinih investitora, teškoćama koje usporavaju njihove projekte, kao i konačni rokovi za pokretanje poslovnih aktivnosti. Konstatirana je činjenica da je Grad Ogulin sustavno  proteklih godina ulagao u ovaj projekt, stvorio elementarne uvjete za poslovanje prihvaćenih investitora, te da sada očekujemo konkretne zahvate na izgradnji, zapošljavanju i pokretanju poslovnih zahvata svakog pojedinačnog subjekta. Do kraja godine obavit će se revizija svih poslovnih planova, a sa investitorima koji ne pruže prave dokaze i pokrenu tražene aktivnosti biti će razvrgnuti Ugovori i Odluke o dodjeli zemljišta. Takvo zemljište biti će ponovno predmet Javnog natječaja sa ciljem pronalaženja boljeg i sigurnijeg investitora.

Na samom terenu svi prisutni su upoznati sa aktivnostima tvrtke Incrementum d.d. koja je postala i gruntovni vlasnik dodijeljene čestice i instalirala informacijsku tablu  o započetim građevinskim radovima, a zatim je obiđeno gradilište prometnica „B“ i „D“ čijom izgradnjom  se svi cestovni pravci dovode u osnovnu prometnu funkciju.

Izraženo je zadovoljstvo predstavnika Županije sa naporima koje Grad Ogulin poduzima na izgradnji i aktiviranju zone, te potvrđena mogućnost suradnje i podrške ovom velikom projektu. 

Reference:

Poduzeća koja već rade u poduzetničkoj zoni

Semmelrock

Og Grafika