Zašto odabrati Poduzetničku zonu Ogulin?

Radovi u Poduzetničkoj zoni Ogulin

Poduzetnička zona Ogulin je idealno zemljopisno i prometno smještena u samom centru Republike Hrvatske.

Dobru prometnu povezanost zone čini položaj uz sam izlaz sa autoceste A1 Zagreb – Split, magistralnu željezničku prugu Zagreb - Rijeka te mala udaljenosti od glavnih gospodarskih, političkih i prometnih središta Republike Hrvatske i susjednih zemalja.

Zona je prostorno smještena na ravničarskom zemljištu koje je dobro infrastrukturno opremljeno. Zemljište koje se nudi na prodaju površine je od 3000 m2 do 165500 m2 i opremljeno je cestovnom, vodovodnom i infrastrukturom elektroopskrbe.

Cijena zemljišta iznosi 8,00 Eura za 1 m2 uz mogućnost obročne otplate.

Predviđena je dodatna olakšica za investitore i poticaj za zapošljavanje radnika sa područja nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ispostave u Ogulinu u vidu beskamatnog povrata dijela kupoprodajne cijene, ovisno o broju novozaposlenih radnika na području poduzetničke zone u novootvorenim proizvodnim i drugim pogonima u poduzetničkoj zoni.

Za investitore gradnje proizvodnih i drugih pogona u poduzetničkoj zoni predviđeno je oslobađanje od plaćanja propisanog komunalnog doprinosa u cijelosti i umanjenje plaćanja propisane komunalne naknade.

Blizina Grada Ogulina sa svim ljudskim i gospodarskim potencijalom te razvijenim društvenim i urbanim standardima predstavlja značajan doprinos vašem i našem projektu.

Udaljenost od većih gradova

Karta Republike Hrvatske

Tražilica:

Novosti:

19. 03. 2010. - Posjet veleposlanika Japana

Tijekom posjeta Gradu Ogulinu veleposlanik Japana gospodin Yoshio Tamura obišao je Poduzetničku zonu u Ogulinu u pratnji gradonačelnika g. Nikole Magdića te zamjenika gradonačelnika g. Vladimira Kubelke i g. Siniše Ljubojevića.

Direktor Društva ukratko je prezentirao ovaj veliki gospodarski projekt čiji je cilj razvoj lokalne zajednice i sigurna budućnost našega stanovništva. Višegodišnjim ulaganjem Grada Ogulina, Karlovačke županije i Republike Hrvatske pripremljeno je građevinsko  zemljište površine cca 1.000.00 kvadratnih metara, opremljeno komunalnom i prometnom infrastrukturom. Odlična prometna povezanost i centralni zemljopisni položaj u Državi i široj regiji otvorili su mogućnost prihvaćanja velikih projekata kao i manjih gospodarskih programa. Danas u Poduzetničkoj zoni Ogulin posluju tri  važna gospodarska subjekta, a prihvaćeno je i 12 novih investitora za koje očekujemo pokretanje poslovne  aktivnosti ove i narednih godina. Realizacija cijelog projekta podrazumijeva prihvat cca 30 investitora te otvaranje 500-700 novih radnih mjesta.

Izraženo je uvjerenje i nada i želja da pored više stranih investitora i veliki potencijali Japana sudjeluju u razvoju, izgradnji i opremanju poslovnih programa u Poduzetničkoj zoni Ogulin.

Susret je realiziran u prostoru tvornice Semmelrock Stein+Design  gdje je direktor g. Ivan Kučera upoznao goste s programom i proizvodnim procesom pogona.

Kao uspomena na ovaj susret  veleposlaniku je darovana monografija Ogulin-povijesno-kulturna baština o kojoj govore dokumenti  stariji i od 500 godina. 

Reference:

Poduzeća koja već rade u poduzetničkoj zoni

Semmelrock

Og Grafika