Novosti

15. 04. 2016. - Zaključen je ugovor s slovenskim društvom Proelite d.o.o.

U uredu gradonačelnika dana 15. 04. 2016. godine zaključen je ugovor o osnivanju prava građenja između Grada Ogulina i slovenskog društva Proelite d.o.o. iz Ljubljane.
Pravo građenja je osnovano na zemljištu veličine 49978 m2 na rok od 15 godina uz naknadu od 0,10 Eura godišnje po kvadratnom metru zemljišta.
Investitor iz Republike Slovenije planira u Poduzetničkoj zoni u Ogulinu izgraditi u prvoj fazi tvornicu peleta, u drugoj fazi pilanu i u zadnjoj fazi tvornicu drvenih elemenata, odnosno drvenih modularnih kuća.
Prvi građevinski radovi su planirani već ove godine, a početak proizvodnje peleta već u 2017. godini uz zapošljavanje do 70 radnika.
Početna vrijednost investicija iznosi 5 milijuna Eura.

22. 03. 2016. - Prihvaćena ponuda slovenskog društva Proelite d.o.o.

17. 03. 2015. prihvaćena ponuda slovenskog društva Proelite d.o.o. iz Ljubljane za osnivanje prava građenja u Poduzetničkoj zoni u Ogulinu

Gradsko vijeće Grada Ogulina je na sjednici održanoj dana 17. ožujka 2016. godine prihvatilo ponudu slovenskog društva Proelite d.o.o. iz Ljubljane za osnivanje prava građenja na parceli Z - 39, površine 49978 m2 u Poduzetničkoj zoni u Ogulinu,.
Slovensko društvo Proelite d.o.o. ima namjeru u 2016. godini osnovati hrvatsko trgovačko društvo, ishoditi građevinsku dozvolu te početi radove na projektu, faza I. i to: izgradnja parkirališta, deponije za trupce, objekata ureda, objekata strojarske radione, skladišta za drveni pelet, proizvodne hale te dobavi opreme za proizvodnju drvenih peleta, a u 2017. godini početak proizvodnje.
Nakon toga planiraju nastavljanje izvođenja projekta sa početkom radova na fazi II. i to na izgradnji objekata te dobavi opreme za pilanu, kotlaru, sušare, proizvodnju finalnih proizvoda i skladišta.
U III. fazi projekta predviđena je proizvodnja drvenih moduliranih kuća.
Ukupan predviđeni broj zaposlenih u proizvodnom pogonu je više od 75 radnika nakon završetka svih faza ovog projekta.

01. 12. 2015. - Prihvaćena ponuda trgovačkog društva Otočki vrtovi d.o.o. za osnivanje prava građenja

Na sjednici održanoj dana 01. 12. 2015. godine Gradsko vijeće Grada Ogulina prihvatilo je ponudu trgovačkog društva Otočki vrtovi d.o.o. za osnivanje prava građenja u Poduzetničkoj zoni Ogulin.

Utvrđeno je da je društvo Otočki vrtovi d.o.o., društvo kćer društva Reneteh Ogulin d.o.o., nositelja projekta Elektrana na biomasu Ogulin izlazne snage 4,9 MW.

Zbog potrebe zbrinjavanja viška toplinske energije koja nastaje prilikom proizvodnje električne energije na biomasu, a temeljem zakonskih propisa nužno je osigurati gospodarsku djelatnost koja će iskoristi tako nastalu energiju. Iz tog razloga društvo Otočki vrtovi d.o.o. planira izgraditi pogon za proizvodnju peleta, drvene građe i proizvoda te drvenog ugljena, sve sukladno ponudi.

29. 05. 2015. - Potpisan ugovor sa društvom Ferus d.o.o.

Dana 29. svibnja 2015. godine Gradonačelnik Grada Ogulina gospodin Jure Turković potpisao je sa direktorom društva Ferus d.o.o. gospodinom Edijem Pavletićem Ugovor o osnivanju pravu građenja na nekretnini površine 14097 m2  u Poduzetničkoj zoni Ogulin. Društvo Ferus d.o.o. planira investirati oko 10 milijuna kuna u objekte i opremu te na lokaciji u našoj zoni planira izgraditi plato za manipulaciju otpadom, postrojenje za mljevenje, skladište za obojene metale i upravnu zgradu. U početnoj fazi poslovanja društvo bi zaposlilo oko 13 radnika.

08. 05. 2015. - Potpisan ugovor sa društvom Monterra d.o.o.

Dana 08. svibnja 2015. godine Gradonačelnik Grada Ogulina gospodin Jure Turković potpisao je sa direktorom društva Monterra d.o.o. gospodinom Daliborom Udovičem ugovor o kupoprodaji nekretnina ukupne površine 7641 m2 u Poduzetničkoj zoni u Ogulinu.
Društvo Monterra d.o.o. pozicionirano je kao regionalna i međunarodna izvođačka i konzultantska tvrtka za područje geotehnike. Bavi se proizvodnjom mreža za zaštitu i izvođenjem radova na sanaciji i zaštiti od odrona, strojarskim radovima i radovima  na visini. Uspješnu suradnju ostvaruje  sa mnogim hrvatskim tvrtkama, a prisutna je i na međunarodnom tržištu u Makedoniji, Albaniji, Kosovu, Slovačkoj, Sloveniji te Italiji i Švicarskoj.
U poduzetničkoj zoni u Ogulinu je započeta izgradnja proizvodno-skladišnog objekta površine 1000 m2 te planiraju zaposliti oko 20 radnika.

29. 04. 2015. - Potpisan ugovor sa društvom Altpro d.o.o.

Dana 28. travnja 2015. godine Gradonačelnik Grada Ogulina gospodin Jure Turković potpisao je sa direktorom društva Altpro d.o.o. gospodinom Zvonimirom Vidukom ugovor o osnivanju prava građenja na nekretninama u poduzetničkoj zoni u Ogulinu, ukupne površine 32362 m2 na rok od 15 godina.
Društvo Altpro d.o.o. Zagreb proizvođač je uređaja napredne tehnologije sigurnosnih sustava za željeznička vozila i željezničku infrastrukturu, baziranih na istraživanju i inovacijama unutar tvrtke.
Na zemljištu u Poduzetničkoj zoni u Ogulinu predviđena je izgradnja objekta površine 3200 m2 u kojemu će nakon završetka svih faza gradnje, raditi oko 120 radnika.

05. 01. 2015. - Odluka o izmjeni Odluke o uvjetima i cijeni prodaje nekretnina u Poduzetničkoj zoni u Ogulinu

Gradsko vijeće Grada Ogulina je na sjednici održanoj dana 19. 12. 2014. Godine donijelo Odluku o izmjeni Odluke o uvjetima i cijeni prodaje nekretnina u Poduzetničkoj zoni u Ogulinu.
Predmetnom Odlukom se još povoljnije za investitora određuje konačna cijena nekretnina ovisno o broju novozaposlenih radnika. Pročitajte Odluku

20. 08. 2014. - Investitor Plinacro d.o.o. je započeo radove na izgradnji poslovnog objekta u Poduzetničkoj zoni u Ogulinu.

U fazi izgradnje plinovodnog sustava Like i Dalmacije investitor planira osnovati poslovnu jedinicu Lika za čije je sjedište odabran Ogulin. Investitor će na lokaciji poduzetničke zone izgraditi poslovni objekt sa radioničkim, uredskim i skladišnim prostorom. Realizaciju ovog projekta investitor planira vlastitim sredstvima sa rokom izgradnje od 4 mjeseca i zapošljavanjem do 10 djelatnika Poslovne jedinice Lika.

04. 12. 2013. - PRIHVAĆENA PONUDA TRGOVAČKOG DRUŠTVA OTOČKI VRTOVI D.O.O. ZA OSNIVANJE PRAVA GRAĐENJA

Gradsko vijeće Grada Ogulina na sjednici održanoj dana 21. studenoga 2013. godine  donijelo je Odluku o prihvatu ponude trgovačkog društva Otočki vrtovi d.o.o. za osnivanje prava građenja na nekretninama privremenih oznaka Z – 33, površine 51113 m² i Z – 34, površine 48887 m² u K.O. Otok Oštarijski.

Opširnije

19. 09. 2013. - Potpisan ugovor o kupoprodaji nekretnina

U Uredu gradonačelnika Ogulina gosp. Jure Turkovića potpisan je 18. rujna 2013. Ugovor o kupoprodaji nekretnina u Poduzetničkoj zoni Ogulin, između Grada Ogulina i firme Plinacro d.o.o. Zagreb.  

Opširnije

<< Novije 1 2 3 Starije>>

Tražilica:

Reference:

Poduzeća koja već rade u poduzetničkoj zoni

Semmelrock

Og Grafika